fredag, april 28, 2006

Påhoppen haglar

Det är roligt att vara företrädare för Centerpartiet just nu. Återkommande blir vi påhoppade av maktens olika företrädare ( Östra Smålands ledarsida, vänsterungdomar som demonstrerar, LO fackliga företrädare m fl) för att vi synliggör att 140 00 ungdomar ofrivilligt står utanför arbetsmarknaden eller attt 1,6 miljoner människor hålls utanför arbetsmarknaden. Vi har många olika förslag medan motsidan har ett förslag, nämöigen fler offentligt betalda arbeten, just nu mest sk åtgärder för att det inte ska synas att många är utan arbete. Påhoppen illustrerar att vi strör salt i ett mycket känsligt socialdemokratiskt misslyckande. Det tragiska är att man omvandlats från ett arbetareparti till ett bidragsparti.

När nu man ska demonstrera på 1 maj borde man ju läsa själva på plakaten och ställa sig frågan; vem har haft makten de senaste 12 åren i Sverige - varför har vi inte lyckats?
För det är ju sannerligen inte oppositionen som demonstrerar på måndag, det är makten som demonstrerar mot sig själv, väldigt spännande! Men som någon sa; S parollen Alla ska me verkar bara gälla dem som redan har ett arbete, resten försöker man glömma och dölja och dessutom verkar man inte heller veta vart man ska...
Vi behöver en dröm för Sverige - den som betyder att vi skapar ett företagsamt, tryggt, grönt och öppet Sverige byggt underifrån.

Inga kommentarer: