söndag, maj 21, 2006

en dag på travet

kampanjandet har startat. idag hade tidningen östra småland prenumerantdag på kalmar travet och vi var där ett gäng från centerpartiet. men vi var inte ensamma, även sossar och folkpartister var där. ballonger delas ut, godis sprids och ett och annat flygblad sprids. men viktigast är ändå de samtal man får ha med förbipasserande. det blir inte jättemånga, men alltid några, där man får lyssna till människors historier från livet och svara på frågor varför vi som politiker gör si eller så. kul - utmanande och ett av nöjena med kampanjandet.

när man står där kan man också göra vissa observationer. vårt "stora maktparti" som i många fall är emot sponsring och kommersiella aktiviteter. det är det parti som använder sponsrad utrustning med varumärken - folksam och LO! men det är klart det är ju sk rörelsnära organisationer så då går det kanske bra. det är väl som med tv4´s spelsponsring med rörelsens lotteribolag, gagnar det rörelsen kan det ju inte vara fel även om man är emot att andra gör så. man kan höra kritiken om något annat parti skulle ha varumärken för företag på sina partiaktiviteter. igår läste jag kritiken som CUFs ordförande får från vänsterhåll för att han efterfrågar kampanjbidrag från organisationer och medborgare. genast var det nyliberalt och fult.
det är uppenbart lättare att se grandet hos motståndarna istället för bjälken i det egna sosse ögat. när s redovisar sina sponsringsintäkter då kan de möjligen börja kritisera andra!

Inga kommentarer: