onsdag, maj 17, 2006

henriksson fabulerar

I kväll kunde man i radio höra S ledaren Anders Henriksson kommentera vårt budgetförslag. Han försöker ge intryck av kraftfullhet. Denna kraftfullhet består i att han lovar satsa 5 miljoner på barn och ungdomspsykiatrin med regeringens stöd och försöker sedan förneka att vi satsar dubbelt så mycket dvs 10 miljoner, genom att påstå att vi står för anslaget bara om det blir regeringsskifte. Vi utfäster att om olyckan varit framme och det blir fortsatt Persson styre så får vi ta fram egna pengar i landstinget under perioden. Ambitions är att det ska bli 10 miljoner till barn och och ungdomspsykiatrin under den kommande perioden.

Sedan tar Henrikssson på spenderbyxorna och får det att låta som en stor satsning på barnen när man vill ta bort avgifterna för barn mellan 16 - 20 år. Sanningen är ju den att han och hans majoritet sänkte avgiftsfriheten till 12 år under sin majoritetsperiod, nu tar man fram spenderbyxorna och vill få det att låta som stor satsningar. Vi har prioriterat en satsning på överviktiga barn och satsar 1,5 miljoner på att ge dem bättre stöd och vård. Jag tror det är en riktig prioritering! Men S är sin vana trogen mer bidrag, ta bort avgifter, men ingen fundering på om pengarna går till den som behöver det bäst.

Men det mest sorgliga är att han försöker påstå att den enighet vi har i alliansen är en fasad och för att få till det tvingas att tillvita oss olika uttalanden. Det är inte hederligt men det säger något om desperationen hos s- ledningen. Till varje pris ska majoriteten återtas - makten före allt, det är sorgligt!

Inga kommentarer: