onsdag, april 16, 2008

Framgångar för alliansen...

Jo man kunde önska sig mer framgång, men något fick vi ut av dagens landstingsstyrelsen:
1) På vårt förslag blir det nu initiativ till samtal med länets kommuner att skapa en gemensam grund för arbetet med psykiatrin. Kalmar är här föregångare, nu måste likvärdiga överenskommelser träffas med övriga kommuner

2) Satsning på hälsocentraler, även om vi inte fick helt som vi ville innebär dagens beslut att under detta år kommer majoriteten av vårdcentralerna bli hälscentraler med den resurser och kompetens som krävs för att fungera som detta!

3) Vi fick synliggöra vänsterblockets rigiditet och ideologiska frändskap med Kuba i fråga om omreglering av apoteksmarknaden. Det är sorgligt att man prioriterar statliga monopol som innebär att tillgängligheten för medborgarna är dålig och prisnivån för inköp av läkemedel är relativt hög jämfört med andra länder. Detta kommer vara en reform som sossefolket kommer att uppskatta när den väl är gjord, eftersom de med sitt vänstersällskap inte klarat ut det under många år.

4) Vi har idag ställt på sin spets frågan om man är helt låst i entreprenadfrågorna eller ej. Primärvården har svårt att hitta intresserade läkare till vårdcentralerna i Smedby - Ljungbyholm och det finns därför sakliga skäl att parallellt med att man fortsätter försöken att rekrytera ta fram ett underlag för att kunna entreprenadlägga dessa enheter. Men frågan är om man har politisk ork eller om medborgarna ska få betala priset för den ideologiska rigiditeten. De kommande månaderna får vi se?!

Är allt detta framgångar, ja en del av vår uppgift är att kunna synliggöra de politiska brister som nuvarande majoritet har - det kunde göras idag!!

Inga kommentarer: