tisdag, april 22, 2008

Storsamling i vassmolösa - visa handlingskraft Ann H!

I kväll anordnade Centeravdelningarna i Södermöre ett möte om primärvården och hur den blir med den nu när det från början av maj inte finns fasta läkare i Smedby och Ljungbyholm. Det kom många för att lyssna och ställa frågor. Det kändes inte lika bra att inte kunna säga att jag vet att det är nya doktorer på väg in. Sanningen är den som en av mötesdeltagarna konstaterade efter min redovisnig av läget:
- Vi ska alltså hoppas på okända holländare, polacker och eventuellt vårdaktörer som driver våra vårdcentraler på entreprenad. 
Det var ju tyvärr sant. Jag hoppas - kräver - att Ann Hellenborg nu orkar ta konsekvenserna av läget och meddelar vänsterpartigänget att nu tänker hon parallellt med arbetet med rekrytering dra igång  ett arbete för att kunna pröva dessa på enheter på en upphandling. Det kanske är naivt, men för en gångs skull kanske hon kan visa att Miljöpartiets valplattform betyder något för den majoritet hon ingår i. Det skulle vara bra för medborgarna på de berörda orterna.
Om inget sker kan det bli en lång period utan fast bemanning på läkarsidan. Det blir inte eklare ju längre tiden går utan ofta svårare!

Inga kommentarer: