tisdag, april 08, 2008

vad är 8 miljoner värt?

Nu börjar innebörden av majoritetens beslut om besparingar på folkhögskolorna att framträda i all sin tydlighet, även om man försöker dölja konsekvenserna. Det är bedrövligt att man utan att belysa konsekvenserna för utbudet i folkhögskolornas verksamhet beslutar att man ska spara 8 miljoner kronor.

Men nu sipprar det ändå fram.... Ett av de områden som kommer att drabbas är de rehab kurser som bedrivs exempelvis för dem som är långtidssjuksrivna eller de som försöker behärska sin smärta. dessa hotas nu av nedläggning.

När vänsterpartiet hade sin distriktskongress gjordes det markeringar om att vänsterpartiet försvarar folkhögskolorna och deras stora betydelse. Det lät ju vackert... men nu visar det sig inget värt!
Har inte vänsterpartiets distriktsordförande Tomas markjung något att säga till om i arbetet i landstingsmajoriteten? Med den utredning som nu redovisas om besparingarna på folkhögskolorna så är det uppenbart - Tomas är sidsteppad, liksom vänsterpartiets distriktskongress. Det är synd i just detta fallet! Det hade varit bättre om landstingsfullmäktige följt Alliansförslaget om en förutsättningslös utredning där man kunde analyserat möjliga besparingar med vilka konsekvenser de skulle få för verksamheten. Nu tog landstingsmajoriteten ett "carte blanche" beslut och blundade för konsekvenserna. Att S - V och MP skulle underminera folkhögskolornas verksamhet var inget de skyltade med i valrörelsen, en kovändning så god som någon annan.

Inga kommentarer: