tisdag, maj 13, 2008

avgifter, osthyvel och försvunna pengar

Så har man då haft en chans att läsa vänstermajoritetens budgetförslag. Det är den första budget som de lägger fram helt på egna riktlinjer och på egna meriter. Vad möts man då av? Höjda avgifter i olika former är den stora reformen. Det man förra året sänkte för 16-20 åringarna, höjer man nu för alla. Tala om rättvisa.... Prioriteringar har fortfarande ingen betydelse för vänster gänget. Nu får alla de med svårare sjukdomar betala mer medan snuviga tonåringar kommer undan avgiftsfritt. Märklig ordning!

Samtiditg kan man nu glädjas åt ett uppvaknande - pengar anslås till BTI, bra om än ett år för sent!! Pengar anslås till unga vuxna och beroendevården, bra men ett år för sent.

Men unga killa och framförallt tjejer i norra länsdelen blir även fortsättningsvis underbehandlade om man drabbas av ätstörning, här anvisas inga pengar! Sorgligt och bedrövligt!!
'
Budgetunderlaget visar också att regeringens sysslesättningspolitik är framgångsrik. Skatteutvecklingen inför 2009 är fortfarande väldigt bra och vi har en situation där 160 miljoner ökar intäkterna med dessutom blir vi vinnare i det utvecklade skatteutjämningsystemet. Men märks detta då i resultatet eller i satsningar?? Svar nej! Anders Henriksson slarvar bort alla intäkterna och nettokostnader tillåts rusa iväg, det är oroande inför kommande år. Och det syns i resultatet för 2011 som man inte klarar målen för!

Den sorgligaste nyheten är dock att osthyvelsprincipen återinförs i landstinget. 2010 och 2011 är det utlagd 25 mijloner i odefinierat spar på förvaltningarna, det döljs under strategier för effektiviseringar, men när det nu ska räknas in i budgeten blir det en osthyvel på verksamheten. Det Anders henriksson talat så vackert om blir nu brutalt - spring snabbare till personalen! Det är ett återfall som inte bådar gott för framtiden.

Inga kommentarer: