måndag, juni 02, 2008

En helg för eftertanke

Oj vad det kan bli bra.... Först paddla med goda vänner, sova i vindskydd, ta årets första bad och njuta av vackert väder och en trolsk lyckebyå. Det var jätte skönt, att därtill få dra till göteborg och höra en fantastisk konsert med Blackmoores Night på vackra Lorensbersteatern blev en fantastisk avslutning på helgen. Om du inte vet vad detta är för gäng bör du söka upp en skiva av dem och lyssna. Vacker sång, medeltids folk rock med fantastiskt gitarrspel av den fd gitaristen från Deep Purple. Njutning var ordet.

Men detta ger också tid till eftertanke över veckan som gick och särskilt landstingsstyrelsen. Den blev till sin form ett fiasko för politiken, där form och procedur blev hettan istället för heta samtal om sakfrågorna som kan göra vården bättre för medborgarna. Det är bara att beklaga. Jag hade säkert en del i detta, men ursprunget och huvudansvaret är majoriteten och landstingsstyrelsen ordförande som väljer att försöka driva igenom en beslutsordning som om han hade följt den hade varit lagvidrig. Omständigheterna tvingade honom att retirera nästan hela vägen, men debattklimatet var då redan förstört.
Jag tycker det är förunderligt, landstingets verksamheter fungerar i jämförelse med övriga landsting. Tillgängligheten är god osv. I det läget väljer man från S -V och MP att skapa konflikter istället för att ta vara på goda idéer och säga nej till andra idéer precis som det ska vara. Vänster gänget är i ledning, de regerar, men har inte förmågan när det gäller. Att man inte klara av att ta ställning till alla våra 29 yrkanden, det är begripligt. Men att inte ens kunna reagera eller ha en fråga att ställa på något av våra förslag utan sitta där och uppenbart önska att debatten ska ta slut snarast är demokratiskt generande och en självupptagenhet som man kan beklaga. Summan av det hela är dåligt politiskt ledarskap som söndrar istället för att försöka hålla ihop och lösa frågor.

För min personliga del är lärdomen att i fortsättningen inte bli överraskad, vad som helst kan hända och det är bara dumt att lura in sig ilske facket. Dumheter ska beämpas med klokskap och tydlighet, men också kyla. Ansvaret mot medborgarna är för stort för något annat!

Inga kommentarer: