torsdag, juni 12, 2008

energisk regering skapar oro

Idag har jag deltagit i möten på SKL och däribland den s k Sjukvårdsdelegationen. I samband med detta redovisades ett antal pågående reformer och förslag som är på väg från regeringen. Många är jättebra en del kan man fundera över om man inte borde justera i. Men det mest intressanta är att höra och se hur sossefolket hanterar detta. De är livrädda och förskräckta över att det nu finna en regering som vill saker och gör dem. Man försöker nu hitta allehand vägar för att bromsa och förhindra utveckling inom bl a svensk hälso sjukvård. Sorgligt är det men också lite komiskt. Jag inser ju att de vande sig under den förra mandatperioden vid en regering som bara vaktade på sitt och förvaltade makten, men inget ville eller gjorde. Nu vet de inte hur de ska förhålla sig mer än att bromsa...
Jag är stolt över en regering som använder sina regeringsuppdrag för att reformera. Det är säkert så att allt inte blir 100%, men det tål att justera över tiden. Det viktiga är att vi nu har en regering som använder den makt man fått i valet, inte enbart förvaltar den för det höga nöjet att sitta i regering.

Dock känner jag igen det hela från landstinget i kalmar län där vänstermajoriteten gör så lite som möjligt och håller på att tappa utvecklingstakten, men man är ju så nöjda med att vara vid makten. Synd om länsborna!

Inga kommentarer: