lördag, juni 07, 2008

Göteborgsmötet

I helgen är jag en del av en tusenhövdad skara i Göteborg på det sk Göteborgsmötet. Mötet är en gemensam konferens för tre kyrkosamfund - Metodistkyrkan, Missionskyrkan samt Baptistsamfundet. Det är en samling för tre genuina svenska folkrörelser, med många väldigt engagerade människor. Här finns unga och ganska många äldre, här finns prat, förhandlingar och goda möten.
Vid ett tillfälle lyssnade jag till en ung aktivist från USA, han berättade om sin vandring till att bli aktivist för fattiga människor och lever sitt liv till en del med hemlösa människor i Philadelfia i USA. Han hade några sentenser som var riktigt bra:
- Vi är så unga som våra drömmar och så gamla som vår cynism!
eller
- Det intressanta för människor just nu är inte det eviga livet efter döden utan ett liv nu före döden! Kan synas självklart, men är inte alltid det... För i denna mening finns en sann utmaning vad vi var och en gör för att göra livet drägligt och levbart runt om på den glob vi delar. Men det är ju också en politisk utmaning att bekämpa fattigdom, krig och hunger. I vår bekväma vardag i Sverige är det viktigt att ha detta perspektiv.

Inga kommentarer: