tisdag, augusti 19, 2008

Malin lämnar?!

Om man bortser från formalia och risken för någon helt oväntad händelse så kommer min moderata Allianskollega och vän Malin P att lämna landstinget för att börja som vice ordf i KS i Kalmar. Det är en storvinst för Kalmar och ger möjligheter att börja om på Alliansarbetet i politiken i Kalmar. Som det har varit de senaste åren så har Allianspartierna inte utmanat Sossarna och Johan Persson gemensamt, vilket man måste göra om man ska kunna rubba majoritets förhållandena i Kalmar 2010. Johan P`s resultat den här mandatperioden är ju inte så imponerande, minst sagt! Kina satsningen går trögt eller har stannat helt, WTC är en fråga i luften, Arenan har varit seg och slitsam och inte mycket att jubla över än så länge, men kanske är det mest oroande att länets största kommun och den som ska vara loket är den som tappar stor andel befolkning. Jämför man Kalmars utveckling med närliggande residensstäder så är det bekymmersamt att Kalmar inte räcker till. Det finns ibland i vårt län och i Kalmar en självgodhet om att vi är ju så bra och ett uttryck för detta var ett uttalande jag fick av en framträdande S - politiker från Kalmar häromdagen:
"Växjö är rädda för att få ner pendlingstiden mellan Kalmar och Växjö till 45 minuter för då kommer man bo i Kalmar och möjligen arbeta i Växjö"
Det säger man om en kommun som vuxit konsekvent de senaste 20 åren och som haft ett bostadsbyggande oavsett konjunktur. Jag tror att Kalmar politiken har en del att lära av Växjö och det måste finnas en insikt om att Kalmar måste lyftas om man ska klara konkurrensen. Tydligt är att Johan P och gänget inte klarat detta, hoppas att ett förnyat Alliansarbete med Malin som en av motorerna kan skapa en politik som kan öka Kalmars attraktionskraft och konkurrenskraft. Det behöver länet! Dessutom vore det mycket bra att bryta den socialdemokratiska dominansen i Kalmar kommun, den har varat alldeles för länge.

Inga kommentarer: