onsdag, september 24, 2008

att hålla masken

I går stod det klart att socialdemokraterna i kalmar får fortsätta sin vandring med v och mp, en vandring man inte trivts i på länge! Men det gäller att hålla masken så idagens Östra Småland framstår det som om man medvetet valde att fortsätta denna vandring. Politik är kul och det gäller ju att hålla masken så nu låtsas Johan P att nu tar vi nya tag och trivs och litar på varandra.... jo jo!

Men för möjligheten att skapa en förändring i Kalmar var måndagskvällens besked från Centerkretsen i Kalmar välgörande. Nu gjordes ett eget och medvetet val på ett starkare Centerparti och en alliansmajoritet i Kalmar efter valet 2010. Det var bra! Nu faller ett tungt ansvar på alla allianspartier, men särskilt det största att ta vara på detta tillfälle och visa att man är beredd att ta ansvar bortom partinytta och strikt partimatematik. Nu gäller det att bygga förtroende, mejsla ut innehållet i ett alliansparti och gemensamt bygga en profil. Det tar två år om det ska bli stabilt. Så starta nu.

Ur rent egoistisk synpunkt är det också så att ett framgångsrikt alliansval i kalmar kommer öka chansen betydligt till en alliansmajoritet i landstinget och det skulle gör s-v-mp majoriteten till en kort parentes som kanske inte hinner förstöra de goda cirklar som alliansmajoriteten i förra perioden skapade men som nu börjar krackelera efter två års felstyre...

Inga kommentarer: