måndag, juli 05, 2010

Miljardregn i almedalen à la V

Lyssnar ikväll på Lars Ohly. Han har ikväll inte enbart vunnit på lotto utan han har bestämt sig för att ta över Riksbankens sedeltryckeri. På något annat sätt kan man inte tolka hans löften om bl à
- fri och utökad kollektivtrafik
- tandvård nästan avgiftsfritt
- subventioner till nya bostäder
- högre löner till alla kvinnor
och så går han igenom område för område.

Det är tydligt att Ohly och vänsterpartiet ännu inte är regeringsdugligt och
med det är det rödgröna alternativet inte heller regeringsdugligt.

Skönt att det blir så tydligt att vänstern är livrädda för människors frihet och entreprenörskap och tror att allt kan lösas med mer pengar till allt som betalas med nya friska skattehöjningar.



- Posted using BlogPress from my iPhone

2 kommentarer:

PiaBernthling sa...

Klart dem är livrädda för människors valmöjlighet och frihet till att styra sina liv..Lättast att göra de flesta bidragsberoende och passiviserade, så är de garanterade väljare som röstar på att de kan fortsätta vara bidragsberoende och passiviserade..då tron på att kunna styra sitt eget liv är fråntaget människorna, genom politiken de för..

Anonym sa...

Prioritera tandvård före Rut före avdrag för välbärgade människor. Tycker jag låter väldigt klokt om man som politiker vill företräda medborgarna i detta land. Att tro allt bli bättre för att man lägger ut välfärden i privata händer är så naivt och gång på gång visar det att det kostar multum för folket. de privata vårdgivare satsar på de som är lönsamt diagnoser som inte kostar så mycket övrigt får den offentliga vården ta hand om trots skattepengar som rinner ut till de privata på de viset i förlängningen utarmar den offentliga vården. allt handlar om människosyn och efter den som kan betala inte efter behov. Vänsterpartiet är tydliga i sin politik. Det borde kärnkraftsmotståndar partiet centern med vara men i regeringställning kan man strunta i det motståndet makten helgar medlen sån politik att makten viktigare än vad man ska göra med makten är sorgligt skapar soffliggare.